Vox Vivat #4 - Staň sa NAY kuriérom, dušičky a prvé achievementy » Vivat Slovakia | videohra z divokých 90. rokov

Staň sa NAY kuriérom, Dušičky a prvé achievementy - Vox Vivat #4

Vox Vivat #4

Všímaš, aké tempo sme nahodili? Doslova až strašidelné! Je to aj preto, lebo tu máme sviatok Všetkých svätých, po americky Halloween – čo znamená, že upírsku bezplatnú aktualizáciu ti ako NAY kuriéri prinášame práve včas!

Team Vivat v Refresheri

 

Reakčná séria na portáli Refresher sa dočkala herného dielu, kde streameri Selassie a Smusiata reagovali na aktuálne videohry. Súčasne vo videu nájdeš aj reakcie od nášho programátora Samuela, ako vysvetľuje niektoré technické záležitosti v hrách a producenta Romana, ktorý prihodil pár príbehov z pozadia vývoja.

Už rozvážame!

NAY, Publicis Play, Team Vivat

Nová aktivita: NAY Expres kuriér

 

Do našej virtuálnej Bratislavy prišiel slovenský predajca elektroniky NAY a Milanovi ponúka možnosť privyrobenia si. V Petržalke vyrástla budova NAY-ky, kde sa vieš zamestnať ako kuriér rozvážajúci elektroniku.

Čaká ťa 10 rýchlych rozvozov so slovenským dabingom za ktoré získaš nie len slovenské korunky, achievement za dokončenie (o tom nižšie!) ale aj exkluzívnu in-game odmenu.

NAY Walkman - Počúvaj rádio aj na pešo

 

Po obšťastnení 10-tich zákazníkov po virtuálnej Bratislave získaš do vrecka hráčmi požadovanú funkciu. Počúvať Rádio LFO či vlastnú hudbu budeš môcť aj pomocou walkmanu mimo vozidiel. Táto mechanika sa objavila v návrhoch na našom Discorde, čiže ak tam ešte nie si, neváhaj sa u nás v komunite podeliť o svoje nápady či pripomienky - naslúchame ti 😉

Tento screenshot sme odfotili vo Foto móde, ktorý nájdeš v menu hry! 📸

Nová mechanika: Vlastné garáže

 

Kam so všetkými tými zarobenými korunkami? Ako starý mládenec žijúci na sídlisku ich musíš jednoznačne investovať do nového auta. O ne sa ale treba starať a poctivo garážovať, aby sa o 10 rokov dali predať ako dovezené z Rakúska so stočenými kilometrami v Ivanových kárach.

Späť ku garážam 😅Ide o novú hernú mechaniku, keďže po virtuálnej Bratislave sme rozmiestnili garáže na predaj. Vieš si v nich meniť všetky tvoje vozidlá či už kúpené v Ivanových kárach alebo rôzne bonusové vozidlá získané za vedľajšie aktivity.

Už garážujeme!

Dominik Lopušný, Samuel Potisk, Jakub Molitor,

Tuning v garážach, 1. fáza - Podsvietenie

 

Každý sídliskový tuner vie, že nemá zmysel platiť za úpravu svojho tátoša servisom, keď si to vieš porobiť vo svojej garáži svojpomocne. Prestriekať auto na ľubovoľnú farbu vo svojich novo-nadobudnutých garážach zvládneš ľavou-zadnou, no to nie je všetko.

Cítiť sa ako pri hraní Underground 2 ti umožní podsvietenie akéhokoľvek tvojho vozidla. Momentálne do garáží prinášame iba jednu ochutnávkovú farbu neónov, no už teraz je jasné, kam sa chceme v rámci vizuálneho tuningu vo Vivate dostať pri ďalších fázach.

Už v hre!

Ivan Mitter

Unserevehikel Tornado - 3 nové varianty

 

Ľudové vozidlo Unserevehikel sa dočkalo nového importu a to rovno v troch čerstvých verziách. V uliciach hry nájdeš premávať Tornado v sídliskovej hatchback verzii, rodinné combičko tourer či nenápadný sedan.

Okrem toho si všimni aj nový typ predných a zadných svetiel, ktoré sme upgradovali aj v niektorých starších autách. Úprimne, napr na Glebovej Smole Fortuna pôsobili predné svetlomety trochu ako nálepky 😅 Zároveň sa ale aj pochválime – vo Vivat Slovakia od vydania predbežného prístupu sa do hry dostalo cez 100 šoférovateľných vozidiel. A to je riadny miľník! 💯

🫀 Smola Agro - Čierna sanitka

 

V rámci Dušičiek si povieme jednu strašidelnú východoeurópsku legendu ešte z 80. rokov. Ulicami mesta jazdí čierna sanitka, ktorá unáša deti na orgány. V minulosti deti vedeli kedy majú ísť domov podľa verejného osvetlenia. Keď sa lampy rozsvietili, mal si upaľovať domov.

V nočnom závoji blikajúcich pouličných lámp sa spoza noci vynára temná Smola Agro v čiernom laku a potlačou dobovej sanitky. Čierna sanitka číha na deti, ktoré sa zostali hrať vonku príliš dlho. V digitálnej Bratislave bude takéto unikátne vozidlo brázdiť ulice už aj vo Vivat Slovakii.

Už v hre!

Ivan Mitter

Už v hre!

Ivan Mitter

Gerlach 725 Monster

 

To, že jednu z hlavných postáv tejto hry dabuje raper EGO je nám už všetkým známe. Vieš ale aj o videách jeho súkapelníka Rytmusa? V jednom z posledných dielov Rapíkov starej matere sa objavila verzia monster trucku, ktorá nemôže prejsť bez povšimnutia.

Ivan naštartoval zváračku a karosériu luxusného slovenského auta Gerlach 725 napasoval na obrie kolesá. Toto monštrum môžeš získať v Petržalskom autodróme a prebrať v novo pridaných garážach. Rovnako, ako všetky tvoje autá z garáže funguje aj tento Gerlach ako taxík. Či sa ale zákazníci doň odvážia nastúpiť, je otázka druhá.

Prvá dvojica už na Steame!

Samuel Potisk

Začíname pridávať achievementy

 

Ten príjemný pocit zadosťučinenia po získaní achievementu pozná každý gamer. Keďže vo Vivat Sloboda sa dá získať jeden achievement, vo Vivat Slovakii budú dva. Zatiaľ 😂 Systém achievementov máme teda pripravený a postupne budeme tieto Steam trofeje do hry pridávať, aby s vydaním finálnej verzie hry všetko fachčilo, ako má.

  1. 🚚 Handle with care - Dokonči Nay Expres rozvoz a získaj walkman
  2. 🎃 Smashing Pumpkins - Rozmláť všetkých 50 tekvíc a získaj upírske auto

S týmto patchom si môžeš zatiaľ odomknúť tieto dva achievementy, no už teraz pripravujeme poriadnu nádielku trofejí do budúcej aktualizácie 😇

Ak máš tutoriál už prejdený, prvá tekvica sa ti automaticky zaráta spätne 😉

Polishujeme, optimalizujeme a zdokonaľujeme - áno, ešte stále

 

Okrem pridávania nového obsahu, optimalizácie a prácach na druhej strane kazety (ktorá bude akčná!) samozrejme opravujeme chybičky nahlásené cez Spätnú väzbu v menu hry či od našich obetavých testerov. Takéto drobné gameplay vylepšenia pridávame do hry potichu, mimo Vox Vivatov.

Napríklad, na oživenie mesta sme dávnejšie pridali Schweisser Team zváračov na rôzne stavby či lešenia. Pozrieme sa ešte raz na už teraz vylepšený autodróm alebo najnovší mini príbeh v misii Povolaný syn, ktorý ozvláštni lezenie po rebríku. Držíme sa hesla Kvapky tvoria more a keď z Vivat Slovakie konečne strhneme nálepku Early Access, veríme, že zažiješ kvalitnejší herný zážitok, aj keď si s nami od začiatku ❤️

Priebežne pridávame

Dominik Lopušný, Damián Krúpa

Ďalším dobrým príkladom sú cesty v hre resp. jej cestná sieť v celej digitálnej Bratislave. Cesty nás trápili ešte od vydania predbežného prístupu, pretože obsahovali veľa geometrických chýb čo zapríčiňovalo aj veľkú záťaž na tvoj počítač. Dominik sa na cestnú sieť vrhol v rámci posledných mesiacov a podarilo sa mu z nej zredukovať cez 1 000 000 trojuholníkov. Samotný súbor ciest má po novom iba 55 MB. Záťaž na tvoj hardvér sa tak v rámci cestnej siete dramaticky orezal na viac než polovicu.

Okrem toho sa Damián priebežne pozerá na najvyťažujúcejšie budovy a premodelováva ich s novými skúsenosťami nanovo. Momentálne má na remaster v hľadáčiku budovu parlamentu, ktorá nie len že bude vyzerať lepšie, bude menej zaťažovať tvoj počítač, no ešte aj sprístupní lokalitku parlamentnej záhrady.

Coming soon

Lukáš Holocsy, Jakub Dielo

Anglický dabing vo Vivat Slovakia sa blíži

Veľkolepý míľnik v podobe lokalizácie pre cudzojazyčných hráčov je na dosah. V spolupráci s pražským štúdiom BEEP sa nám podarilo nahrať s rodenými cudzincami (native speakers) hlasy pre prvú stranu kazety hry Vivat Slovakia.

Vivat Slovakia samozrejme obsahuje anglické titulky už teraz, no s pribúdajúcim obsahom a konkurenčne schopnejšou kvalitou hry nám profesionálny anglický dabing otvorí dvere na krvilačnom (aj mimo Halloweenu) zahraničnom trhu. V rámci lokalizácie máme ešte o niečo divokejšie plány a to povenovať sa v rámci tituliek aj ďalším jazykom. Preto ak si v akomkoľvek cudzom jazyku doma – neváhaj sa nám ozvať.

Ferraty Vampire RSR

 

V rámci Sviatku všetkých svätých sa po meste objavilo 50 tekvíc. Nezabúdaj, že prvú nájdeš ešte v tutoriáli (nultá misia), kde ti na ňu svietia kolegovia pohraničníci. Ide o prvý zberateľský predmet vo Vivat Slovakii, za ktorý získaš okrem achievementu aj krvavú odmenu.

Československý horor z roku 1981 je dodnes desivo bizárne dielo, hovoriace o vozidle jazdiace na krv šoféra. Upír z Feratu, respektíve Ferraty Vampire RSR, má viaceré unikátne schopnosti. Nie len, že zanecháva za sebou stopy Milanovej krvi, no zároveň dokáže požierať tepny chodcov. Pod kapotu mu radšej nepozeraj.

Už pokúša v hre!

Ivan Mitter

Sleduj vývoj Vivat Slovakie na:

Ďakujeme za záujem!

Team Vivat

Pridaj si Vivat Slovakiu do wishlistu!