Vox Vivat #3 - V každej dobrej hre sa dajú chytať ryby » Vivat Slovakia | videohra z divokých 90. rokov

V každej dobrej hre sa dajú chytať ryby - Vox Vivat #3

Vox Vivat #3

Poslušne sa hlásime po letných brigádach, že Vivat Slovakia dostáva ďalšiu veľkú a bezplatnú aktualizáciu. Teba, nášho hráča a hráčku, sme zase raz vypočuli a zamerali sa na vedľajšie aktivity. Samozrejme, okrem iného!

O tomto patchi v podcaste Lužifčák

 

Komediálna dvojka Kubo Lužina a Gabo Žifčák plní internety svojím veleúpešným podcastom Lužifčák. Nášmu producentovi Romanovi Lipkovi sa dostalo v poradovníku hostí na 268. diel. Ak tento podcast nemáš napočúvaný, pri ich dvojhodinových dieloch ťa čaká riadny maratón.

Samozrejme, môžeš si pozrieť len náš diel s Romanom, kde sa relatívne vtipná trojica bavila o spoluprácach v hre Vivat Slovakia, nových aktivitách alebo pridaniu ich dvoch do Vivatu, kde im kolesami svojej zelenej Smoly môžeš vysvetliť, kde končí sranda.

Boli sme na Gamescom 2024

 

Toto leto bolo pre nás zásadným aj prvou návštevou zahraničnej hernej výstavy. Zúčastniť sa na najväčšej hernej konferencii Gamescom v nemeckom Kolíne nám vďaka Creative Europe MEDIA riadne rozšírilo obzory a dohodilo viaceré nové kontakty. Napríklad - keďže stále nie sme v knižnici cloudového hrania GeForce Now, nakráčali sme v biznis sekcii do Nvidia stánku (resp. STANOVÉHO MESTA!) a pokorne žiadali o naše zaradenie, aby si si mohol Vivat Slovakiu zahrať aj na ďalších platformách. Uvidíme či to pomohlo.

Už v hre!

Jakub Molitor

Vedľajšia aktivita: Taxikárčenie

 

Hlavná postava Milan robí v 90. rokoch, okrem iného, aj taxikára. Toto remeslo bolo vo Vivate zastúpené v rámci príbehových misií, no po novom si môžeš na nový voz privyrobiť aj rozvozom náhodných NPCčiek, ktoré vám budú kývať samé od seba na uliciach virtuálnej Bratislavy. Finálnou fázou tejto aktivity budú minipríbehy od našich podporovateľov zo StartLabu. Po lete sa tomu začneme venovať. Takže ak ešte stále nemáš na odmeny.vivatslovakia.sk odoslaný scenár na dabing tvojho taxi minipríbehu, ako spievali Superstáristi - Teraz je ten správny čas.

Tento screenshot sme odfotili v novom Foto móde, ktorý nájdeš v menu hry! 📸

Vedľajšia aktivita: Rybárčenie

 

Podozrivej novinárke Laure sa Milan zdvôverí, že si rozumie skôr s rybami. Ak si vášnivý rybár, na mape nájdeš ikonky rybičiek, ktoré reprezentujú miesta, kde sa dá vytasiť udica a čo to poloviť. Začínaš na malých ramenách až do finálneho veľkého riečneho lovu. Pomôcť ti k tomu môže nový rybársky outfit, ktorý predlžuje čas na vytiahnutie sladkovodných tvorov.

Lovu zdar!

Jakub Molitor, Dominik Lopušný

Už v hre!

Ivan Mitter

Poissy TD Combi - kombičko známeho auta

 

Cecov legendárny červený Poissy už zrejme poznáš z príbehu prvej strany kazety hry Vivat Slovakia. V skutočnosti mal ale tento voz aj svoju verziu Combi, ktorá už brázdi rozbité cesty digitálnej Bratislavy.

Unserevehikel Vanmaster - nová dodávka aj s variantami

 

Doteraz sme vo Vivat Slovakii mali iba jednu modernejšiu dodávku Princ Taken, ktorú využíva tajná služba na odpočúvanie. Ľudová značka vozov Unserevehikel konečne prerazila aj v našej digitálnej Bratislave a repertoár sanitiek či firemných vozov sa tak spestril. Unikátnou novinkou je aj doručovacia dodávka NAY Expres kuriérov s ktorou máme veľké plány pre patch na budúci mesiac.

Už v hre!

Ivan Mitter

Už v hre!

Damián Krúpa

Remorkér Magnusian na Dunaji

 

Na našom Discorde sa Damián pýtal, akú loď odporúča komunita, aby sa plavila po Dunaji. Verný člen Prešporský fotograf, ktorý nás hojne zásobuje dobovými fotkami odporučil remorkér a tak sa aj stalo. Nemáme síce otvárací most, ako v inej mafiánskej hre a tak bude skočiť naň o niečo náročnejšie, no keď sa to niekomu podarí dajte vedieť. Ideálne na spomínanom Discorde 🤗

Medailex Sportster - custom Smola špecialitka

 

Prestavba vozov sa diala aj na Slovensku počas 90. rokov. Najvýraznejšia spoločnosť na custom vozy Smola Bohemia bola spoločnosť Medailex, ktorá zrezala Bohémiu na ofinku-ofukujúci Sporter. Ivan z Ivanových kár nám tvrdí, že do roku 1996 vzniklo takýchto prestavaných autíčok cez 160 kusov.

Už v hre!

Ivan Mitter

Už v hre!

Samuel Potisk

Koniec sveta už nie je vidieť - Distant Terrain

 

Výhľad z Bratislavského hradu či UFO vyhliadky je nádherný. Podarilo sa nám tolerantne voči tvojmu počítaču načítať celé mesto, aby si mal Bratislavu ako na dlani. No, niečo tomu chýbalo. Vzdialený terén mimo mapu, čiže distant terain odhalil prázdnotu, ktorej je koniec.

Bratislavská rafinéria Slavoil konečne zahustila okolie mesta hmlou, takže výhľad na mesto pôsobí o toľko lepšie.

Nové dabingy pre chodcov a príbehové postavy

Za náš slovenský dabing dostávame nekonečnú chválu, pretože objektívne – dabérky a dabéri ako Ego, Kristína Svarinská, Milan Žitný či Čavalenky odviedli dokonalú robotu. Celé dni, čo sme trávili v štúdiách Slučka, Beep či FZR vyprodukovali oveľa viac nahratých replík, než sa dalo vypočuť pri vydaní. Momentálne tieto, doteraz nepoužité, hlasy pridávame do Vivat Slovakie.

Chodci začnú konečne kričať o pomoc a tvoji pasažieri z príbehových postáv sa ti už posťažujú na tvoju neľudskú jazdu. Nemé tváre začnú ožívať a že niektoré pič*ngy stoja za škrabanec na tvojom naleštenom DBWčku.

Už v hre!

Lukáš Holocsy

Už v hre!

Matúš Černák, Jakub Molitor, Samuel Potisk

Granátomet áno, čítaš správne

Keďže sme výrazne vylepšili systém wanted levelu, čiže keď po tebe ide polícia, museli sme vymyslieť aj protihodnotu. Koncom 60. rokov bol vyvinutý prototyp pre Československú armádu. Podvesný granátomet s označením VG 70 (vrhač granátov) sa dostal aj do Vivat Slovakie a teda dá sa s ním narobiť riadne peklo.

Granátomet nájdeš za hojný objem slovenských korún v Muničáku. Okrem toho sme sa pozreli aj na zúbok výbuchov, ktoré pôsobia momentálne oveľa lepšie. Ísť sa s touto zbraňou hromadného ničenia pozrieť na Obchodnú je riadny zážitok 😅

Propeler - lodná preprava, ale aj vlaková

 

Propeler bola legendárna loď premávajúca v 90. rokoch z jedného brehu Dunaja na druhý. Naši lodivodi Ivan s Dominikom si dali tú robotu pretaviť z dobových fotografií tento dunajský klenot aj do digitálnej podoby. Ide hlavne o oku lahodiaci element hry, ktorý oživuje doteraz nehybný Dunaj, no ak sa odvážiš, môžeš si naň počkať na jednom z brehov Dunaja.

Okrem presúvania sa po rieke sme do hry pridali aj drobnosť v podobe teleportu po mape pomocou vlakov. Na mape sú po novom aj ikonky vlakov na všetkých troch vlakových staniciach. Čiže medzi Petržalkou, Hlavnou šťanicou a Novým Mestom je pridaná Fast Travel funkcionalita, ktorá okrem Milana presunie za pár drobných aj tvoje auto.

Už v hre!

Ivan Mitter, Dominik Lopušný, Jakub Molitor

Tento screenshot sme odfotili v novom Foto móde, ktorý nájdeš v menu hry! 📸

S úprimnou vďakou

Team Vivat

Optimalizácia, drobné vylepšenia a všetkými očakávaná Strana B

 

Od vydania predbežného prístupu hry Vivat Slovakia sme sa nezastavili s jej dokončovaním. Vyššie spomínané rozšírenia dláždia cestu pre finálnu verziu Vivatu, resp. druhej B strany kazety. Absolútne všetky rozšírenia pripravujeme bezplatne, či už sú to zábavné minihry, nové vozidlá či elementy spríjemňujúce pocit z hrania. Navyše sa popritom všetkom opravujú chyby a znateľne zlepšuje performance. Keď sa pozrieme na mesiace dozadu, Vivat Slovakia je už teraz výrazne kvalitnejšia hra.

Preto ťa týmto žiadame o zakúpenie hry na Steame, aby sme mohli aj naďalej pokračovať v plnej sile zdokonaľovať našu spoločnú videohru, aj keď sa ju chystáš zahrať až v kompletnej verzii. Vidíš, že vďaka tvojej podpore zreje viac a viac k lepšiemu 😇

Wishlistni hru Vivat Slovakia

Strana B bude temnejšia

Okrem zveľaďovania hry pripravujeme do blízkej budúcnosti nové jazykové lokalizácie, zberateľské predmety poskrývané po mape, ďalšie prístupné interiéry a samozrejme zábavné achievementy. Okrem toho bude súčasťou kompletnej hry Vivat Slovakia raz toľko príbehových misií, čiže minimálne raz toľko hracieho času. A že ideme o dosť akčnejšie! 🤯

Snažíme sa to všetko postíhať ku koncu tohto roka, no bezplatné aktualizácie budú vychádať aj naďalej. Už teraz sa tešíme na ďalší Vox Vivat!

Sleduj vývoj Vivat Slovakie na:

Ďakujeme za záujem!

Team Vivat